Kaasmarkt Gouda

Vanaf onze laatste stop rijden we naar Gouda. Hier gaan we eerst gezellig met z'n alle koffie drinken met een heerlijk stroopwafeltje. Hierna heeft u alle tijd om te genieten van de kaasmarkt.

 

 

Al gauw hoor je het handjeklap van de kaashandelaren en boeren.

En daar zijn ze: de bekende Goudse kaasmeisjes, omringd door toeristen. Het is een komen en gaan van kaasbrikken, voortgetrokken door paarden. Vlak vóór de Goudse Waag houden ze stil. Kaasjongens springen eruit en beginnen, al overgooiend, de kazen uit te laden. De GOUDA KAASMARKT is een spectaculair historisch en nostalgisch tafereel. 

Naast de wereldberoemde kaas, kunt u genieten van kramen gevuld met streekproducten. Naast kaashandel en kaasmaken vindt u er ook een ambachtenmarkt.
Ook in de middag is er van alles te doen in Gouda. Zo kunt u meevaren met een grachtentocht of meewandelen met het Goudse Gidsen Gilde. Of doe de Bier Wijn Kaas battle bij het Museumhavencafé ‘t IJsselhuis en ontdek welke combinatie het beste smaakt.

In de middag gaan we naar een siroopwafelfabriek. Hier krijgt u koffie/thee met gebak. Na de koffie is er een rondleiding en uitleg over het maken van de Siroopwafel. Eind van de  middag rijden we met de bus naar een kaasboerderij, waar u een rondleiding krijgt.

Als afsluiting is er voor we naar huis gaan een heerlijke BBQ