Skiën in Tsjechië

Wie wintersport zegt, denkt niet direct aan Tsjechië. Maar hier in de Zuid-Bohemen van Tsjechië ligt een heerlijk klein dorpje genaamd Lipno Nad Vltavou.

Dit is een uitstekende locatie voor de beginnende skiërs, of gezinnen met jonge kinderen. 

Aan het Lipnomeer kun je in de wintermaanden uitstekend skiën en snowboarden. Op de berg Kramolin ligt een kleine acht kilometer aan skipiste. (blauwe en rode pistes).  

In de omgeving is er ook meer dan genoeg ruimte voor de langlaufers.

Voor de zeer ervaren wintersporters zal het niet de eerste en beste keus zijn,  maar wie lekker relaxt wil (leren) skiën, en andere activiteiten wil doen, is dit een ideale skivakantie.

Het wintersportgebied is dan ook zeer populair onder gezinnen met jongere kinderen

Beneden bij het dorp ligt het kinderland waar de allerkleinsten les krijgen.

Als je een dag geen zin hebt om te skiën, of 1 van de reisgenoten doet niet aan wintersport, dan kan je in de omgeving van Lipno Nad Vltvou genoeg andere activiteiten doen. Je kan vanuit Lipno een heelrijke bergwandeling maken, genieten van de mooie omgeving.

Of neem je schaatsen mee, en ga schaatsen op het Lipno meer. Er is tussen Lipno Nad Vltvou en Frymburk een schaatsbaan met een breedte tussen de 6 en 8 meter, en maar liefst 11 kilometer lang. Langs de route zijn er genoeg momenten voor een tussenstop voor een heerlijk drankje of een snack.

Ga gezellig met z'n alle rodelen, of maak een wandeling boven de boomtoppen.

Een wintersport om nooit te vergeten.