3-Daagse Zuid Limburg

Zuid-Limburg, impressie van het landschap en indeling van gemeenten (2012)
Zuid-Limburg is een streek in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. De streek heeft een oppervlakte van 660 km² en telt circa 600.000 inwoners. Zuid-Limburg wordt gekenmerkt door een gevarieerd reliëf en fraaie natuurgebieden te midden van sterk verstedelijkte gebieden. De belangrijkste steden zijn Maastricht, Heerlen, Sittard en Kerkrade.

Zuid-Limburg is door de landsgrenzen duidelijk afgebakend. Het omvat het meest zuidelijk gelegen deel van Nederland, inclusief de zogenaamde 'flessenhals' ten noorden van Sittard, waar Nederland het smalst is. Zuid-Limburg grenst in het noorden aan Midden-Limburg. 

Door de perifere ligging en door de 'flessenhals' heeft Zuid-Limburg binnen Nederland een geïsoleerde ligging, vergelijkbaar met een enclave. Het is een relatief klein gebied, dat als een wig ligt ingeklemd tussen de twee buurlanden, België en Duitsland. De meeste weg- water- en spoorverbindingen met de rest van Nederland lopen door de 'flessenhals'. De verbindingen met België en Duitsland zijn beperkt.

Heerlijk genieten van het Limburgse landschap, de gastvrijheid. Even een weekendje weg van alles. Wie in Zuid-Limburg is, waant zich in het buitenland.
We hebben een mooi compleet programma voor u samengesteld. Ga er lekker tussenuit, en kom mee.