Programma

Dag 1 Zondag: Vertrek in de avond
Dag 2 Maandag: Aankomst eind van de ochtend
U wordt in de avond opgehaald door een luxe touringcar. Na de laatste opstap rijden we richting Tsjechië. Maandag rond lunchtijd komen we aan bij ons verblijf in Tsechië. B&B Dum Zichovec. Hier staat een lunch voor ons klaar, en na de lunch heeft iedereen de tijd om naar zijn/haar appartement te gaan.
"s avonds hebben we hier een heerlijke BBQ en de saloon is open voor een drankje en te feesten. De eigenaren Lia en Frans regelen deze week de muziek voor jullie.

Dag 3 Dinsdag:
Na het ontbijt vertrekken we met de bus, en gaan we lasergamen.
Hier een klein stukje van de eigenaar van Outdoor LaserLake.
Wie zijn wij?
Wij zijn Vincent en Marjn en komen uit Nederland. We hebben in Tsjechië een erg mooi Zuid Boheemse oude boerderij gekocht waarvan wij een deel van het land gebruiken voor de outdoor laser lake. Het terein ligt aan een heel groot meer. Het laser terrein is ingeveer 1500 m2 waar je heel veel spelplezier voor terug krijgt. Het ligt midden in de bossen en weilanden zodat het outdoor gevoel nog meer naar je toe komt.

Na het lasergamen is er gelegenheid om het plaatsje Cesky Krulov op eigen gelegeheid de bezichtigen.
Cesky Krumlov is zonder enige twijfel de mooiste stad van de regio Zuid-Bohemen. Na Praag is het de grootste toeristische attractie van heel Tsjechië. De van oorsprong uit de dertiende eeuw stammende stad kent haar oorsprong in het Krumlovkasteel, dat vernoemd is naar de eerste bezitter. In drie eeuwen die volgden heeft Cesky Krumlov onder de Rosenbergdynastie haar grote bloeitijd meegemaakt. Na W.O. II is de stad tijdens het communistische tijdperk flink in verval geraakt. Vrijwel direct na de val van de Berlijnse Muur is men begonnen met het herstel van de historische binnenstad met als resultaat een prachtig centrum dat sinds 1992 trots op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Na Cesky Krumlov gaan we terug naar de B&B, waar de saloon wederom open is voor een drankje en feesten.

Dag 4 woensdag:
Na het ontbijt staat de bus klaar om te vertrekken naar Praag. In Praag heeft iedereen vrije tijd om deze prachtige stad te bewonderen. De Tsjechische hoofdstad Praag wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. Niet voor niets is het na London, Parijs, Madrid en Berlijn de nummer 6 op de lijst van meest bezochte steden van Europa.

Praag heeft de bijnaam "De Gouden Stad". Het historisch centrum van Praag staat sinds 1992 als geheel op de Unesco-werelderfgoedlijst. Wie Praag bezoekt zal ongetwijfeld gecharmeerd raken van deze prachtige stad. De diverse architectuurstijlen maken van Praag een fraai geheel. Het autoluwe centrum biedt volop bezienswaardigheden waar we eigenlijk aan 1 dag te kort zullen hebben.
Na deze dag staat de bus weer klaar voor de rit terug naar Dum Zichovec, waar Lia en Frans de saloon weer open hebben tot in de late uurtjes

Dag 5 Donderdag:
Na het ontbijt staan we klaar met de bus om te vertrekken naar Cesky Budejovice. Hier gaan we naar de Budweiser Brewery. Ceske Budejovice is de bakermat van het bij ons zo geliefde pils. Het merk Budweiser komt hier vandaan en is simpelweg een verwijzing naar de stad Ceske Budejovice, dat in het Duits Budweis genoemd wordt.

Na ons bezoek aan de brouwerij, gaan we verder naar de stad Cesky Budejovice. Hier heeft u vrije tijd. Ceske Budejovice is de grootste stad van de regio Zuid-Bohemen en tevens de hoofdstad van deze regio. Ceske Budejovice kent een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Verder is de stad geliefd onder toeristen uit de omgeving die hier een (mid)dagje kunnen komen shoppen.

Voor een heerlijke lunch of diner wordt restaurant Masne Kramy aanbevolen. Dit oude maar zorgvuldige in ere herstelde vleeshuis staat bekend om zijn heerlijke maaltijden, gastvrijheid en gezellige nisjes waaruit men vroeger het vlees verkocht.
Als iedereen heeft gedineerd staat de bus weer gereed om terug te gaan naar Dum Zichovec. Lekker wat drinken en feesten in de saloon.

Dag 6 Vrijdag:
Na het ontbijt vertrekken we richtiing Lipno Nad Vltavou. Hier gaan we naar Lipno Treetop Walkery. Met de kabelbaan, of de bus de berg op naar de boomtop toren. genieten van het uitzicht, een wandeling boven de boomtoppen, en eventueel met de step weer naar beneden. Na de boomtoren is er vrije tijd in Lipno Nad Vltavou.

Het Lipnomeer is een stuwmeer in de regio Zuid-Bohemen in Tsjechië. Het meer werd jaren vijftig aangelegd, en is het grootste meer van het land. Zowel in de zomer, als de in de andere maanden is hier genoeg te doen. Op het meer worden allerlei watersporten aangeboden en wie zin heeft om te relaxen die kan dat op één van de vele strandjes langs het meer doen.

Hierna gaan we terug naar de B&B waar Lia, en Frans ter afsluiting van de week de BBQ aan hebben staan. Eveneens is de slaoon geopend om een drankje te bestellen, en na de BBQ nog 1 avond te feesten tot in de late uurtjes.

Dag 7 Zaterdag:
Na het ontbijt staat de bus gereed om weer richting Nederland te vertrekken.