Sprookjes Wonderland

Sprookjeswonderland is een gezellig kinderpark in Enkhuizen. Het park is circa 7 ha. groot en bestaat uit een sprookjesbos, diverse attracties, een theater, een wandeltuin, een kinderboerderij en een groot speelgedeelte.

In de afgelopen jaren is het park aanzienlijk uitgebreid met o.a. een ontvangst- en verzamelplein, een ruimere speeltuin en diverse attracties, exposities en sprookjesuitbeeldingen. Het park is bedoeld voor de kinderen uit de onderbouw. De kinderen kunnen zich hier zo'n 4 tot 5 uur prima vermaken.
In het Sprookjesbos vinden we een kabouterdorp en ontmoeten we sprookjesfiguren als Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje, Pinokkio en vele anderen. Hier bevinden zich ook tovenaar Magus Fluvius en de Vliegende Heks. Alle figuren bewegen en zijn voorzien van geluidseffecten.

Op de Kinderboerderij is een bezoekersplaats waar de kinderen zich vrij tussen de dieren kunnen begeven. Op de dierenweides lopen o.a. alpaca's, kangoeroes en hertjes. Het Speelgedeelte omvat een speeltuin met een geheel eigen karakter. Bijna alle toestellen zijn uitgevoerd met een dierfiguur, variërend van eend tot olifant. De kinderen kunnen een rondje varen bij de Dobberbootjes of een ritje over het boerenerf maken op een levensechte pony. Ook kunnen zij, begeleidt door het fluitspel van de Rattenvanger van Hamelen, een rondje maken in een trapskelter in de vorm van een rat. Bij ‘de Oude Smidse’ kunnen kinderen en volwassenen een ritje maken in een heuse oldtimer.